ONBEPERKT

SPORTEN
32,75

Essentiele oliën

Zorgen voor je lichaam en gezondheid

Sporten is een hele goede manier om voor je lichaam te zorgen en je gezondheid op peil te houden. Maar er zijn meerdere factoren die een rol kunnen spelen binnen je gezondheid en vitaliteit. Gezonde voeding en ontspanning nemen op zijn tijd, is voor de meeste mensen ook bekend. Maar wist je ook dat je essentiële oliën in kunt zetten om je gezondheid te verbeteren?

De rol van essentiële oliën

Een essentiële olie is gemaakt van planten. Planten hebben een afweersysteem dat hen beschermt tegen alle gevaren van bustaf. Denk aan bacteriën, schimmels en o.a. parasieten. Deze afweerstoffen van de plant, zijn ook goed voor het menselijk lichaam. De essentiële olie bevat deze stoffen, dat is dan ook de reden dat de olie zelfs op therapeutische basis kan worden ingezet.

Denk bijvoorbeeld aan lavendel. Lavendel wordt vaak gebruikt als luchtverfrisser vanwege de heerlijke geur. Maar wist je ook dat lavendel rustgevend werkt. Het werkt ook verzachtend op muggenbulten en bijensteken. Dit is de natuurlijke werking van de plant. Door de olie op de huis te smeren werkt het kalmerend op de huid.

Hoe pas je de olie toe?

De meeste mensen kennen de olie van de heerlijke geuren. Maar je kunt de essentiële olie ook op de huid smeren, dit wordt topisch gebruik genoemd. In een diffuser kun je de olie verstuiven. Op die manier kun je een ruimte (denk aan woonkamer, slaapkamer of badkamer) een heerlijke geur geven.  De olie komt via de neus in het lichaam en heeft een positieve werking op het lichaam.

Daarnaast zijn er ook oliën die je kunt innemen. Je kunt sommige oliën gebruiken met koken, denk aan basilicum, oregano en kaneel. Wanneer je een druppel pepermunt inneemt, maakt dit de luchtwegen vrij en verzacht de keel.

Wil jij meer weten over het gebruik va essentiële oliën?

Kom dan naar onze informatie-avonden op maandagavond 23-9 en 30-9 om 19.30u.
Schrijf je in via ons rooster. Of stuur ons een mail voor vragen. We gaan je meer vertellen over 10 basis olien. Je kunt de oliën ruiken en proeven. Daarnaast kun je vragen stellen over eventuele klachten en welke olie je zou kunnen inzetten. We hopen we te zien op 1 van de informatie-avonden.

Je kunt ook kennismaken met essentiële olie door een aromatouch-ontspanningsmassage te boeken.