ONBEPERKT

SPORTEN
32,75

Spinning

Indoor Cycling, ook wel Spinning® genoemd, is één van de populairste groepsles binnen de fitnessbranche. Duidelijk is dat trainen op hartslag steeds belangrijker wordt binnen deze groepsles. Bij Bfit geven wij daarom HIT cycling. HIT staat voor Heart Instructor Training, een indoor cycling workout op de beat van wisselende muziek waarbij we extra focus leggen op het trainen op hartslag.

Jouw hartslag geeft je informatie over de zone waarin je traint, en is dus het antwoord op de vraag of je op de juiste intensiteit aan het trainen bent. Trainen op de juiste intensiteit zorgt ervoor dat je jouw doelstellingen effectief behaalt.

HIT cycling zaal sportschool Bfit Middelharnis

Onze Spinning instructeurs geven verschillende type lessen waarbij je wisselend je algehele conditie, herstelvermogen en spieropbouw traint. Het type training en de muziek wisselen elke drie weken.

De voordelen van Spinning

  • Verhoogt je been- en spierkracht
  • Verbetert je conditie en uithoudingsvermogen
  • Positief effect op de vorm van je benen, heupen en billen
  • Aanmaak van endorfine, een stofje waardoor je je lekker voelt

Spinning, hoe ziet de les eruit

Tijdens de warming-up voor de spinning les wordt het lichaam opgewarmd voor de training door in een laag tempo met een lichte weerstand te fietsen. Daarna werk je afhankelijk van het type les toe naar de eerste piek: de snelheid en intensiteit nemen toe. Je uithoudingsvermogen wordt getest door verschillende oefeningen die op zowel zittend als staand op ‘de vlakke weg’, ‘in een klim’ of ‘heuvel’ worden uitgevoerd, allemaal bepaald door de hoeveel weerstand op je wiel. Na 50 minuten fiets je rustig uit om jouw hartslag omlaag te brengen. Uiteindelijk sluiten we af met een aantal strech oefeningen.


Spinning lessen op het sportrooster.