ONBEPERKT

SPORTEN
32,75

Xcore

We hebben een gloednieuwe groepsles! Xcore. Een workout die speciaal is ontworpen om je kernspieren te versterken en je algehele fitheid te verbeteren.

Wat is Xcore

Xcore is een intensieve en effectieve trainingsmethode die zich richt op het versterken van je core. Oftewel je buik-, rug- en heupspieren. Tijdens de workout maak je gebruik van de XCO-Trainer. Een buis gevuld met grit, die bij elke beweging een extra weerstand en instabiliteit biedt. Hierdoor worden je spieren continu uitgedaagd en versterkt.

Dit levert een Xcore workout jou op

  • Versterking van de core: Door de focus op de buik-, rug- en heupspieren, helpt Xcore je om een sterke en stabiele kern op te bouwen.
  • Verbeterde houding: Een sterke core draagt bij aan een betere lichaamshouding en vermindert de kans op rugklachten.
  • Verhoogde vetverbranding: De intensiteit van de oefeningen zorgt voor een hoge calorieverbranding. Dit helpt bij gewichtsverlies en het verbeteren van de lichaamssamenstelling.
  • Verbeterde stabiliteit en co√∂rdinatie: De dynamische bewegingen met de XCO-Trainer verbeteren je balans en co√∂rdinatie.
  • Gespierder en strakker lichaam: Een regelmatige Xcore workout helpt bij het ontwikkelen van strakke en goed gedefinieerde spieren.

Hoe is een Xcore workout opgebouwd?

Een Xcore les duurt 45 minuten en is als volgt opgebouwd:

  • Warming-up: De les begint met een warming-up om je spieren op te warmen en je lichaam voor te bereiden op de intensieve training.
  • Kerntraining: Het grootste deel van de les richt zich op core-oefeningen met de XCO-Trainer. Je voert een reeks gevarieerde oefeningen uit die je buik-, rug- en heupspieren activeren en versterken.
  • Cardio Intervals: Om de intensiteit te verhogen en je hartslag omhoog te brengen, worden er regelmatig cardio-intervallen ingelast. Dit zorgt voor een extra calorieverbranding en houdt de les uitdagend.
  • Cooling-down: De les wordt afgesloten met een cooling-down om je hartslag geleidelijk te verlagen en je spieren te stretchen, wat helpt om blessures te voorkomen en je herstel te bevorderen.

Schrijf je vandaag nog in

Voor je eerste Xcore les bij Sportcentrum Bfit en ontdek hoe deze nieuwe workout. Of je nu een beginner bent of een gevorderde sporter. Een Xcore workout is een uitdagende en effectieve training voor iedereen!

Xcore lessen op het sportrooster